Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

O "ΠΡΩΤΕΑΣ" στη συνεδρίαση του ΕΜΗ (European Maritime Heritage)




Ο Αντιπρόεδρος του ΠΡΩΤΕΑ κ. Νικόλας Βλαβιανός εκπροσώπησε τον  ΠΡΩΤΕΑ στη συνεδρίαση του ΕΜΗ (European Maritime HeritageCultural council Safety council, που έγινε στην πόλη Enkhuizen της Ολλανδίας στις 29 και 30 Οκτωβρίουτου 2016.
Στις συνεδριάσεις συζητήθηκαν τα θέματα:
·         Δημιουργία «κώδικα κανονισμών» πανευρωπαϊκού  μητρώου για τα ιστορικά πλοία;
·         Ενεργοποίηση άλλων των ευρωπαϊκών χωρών να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις διάσωσης της ευρωπαϊκής  ναυτικής κληρονομίας  του  ΕΜΗ
·         Άυλη ναυτική κληρονομιά – σχεδιασμός χάρτας  και επιχειρησιακών κατευθύνσεων, για ευαισθητοποίηση, πρακτικές, αναπαραστάσεις, εκφράσεις, γνώσεις, δεξιότητες.
·         Λιμάνια της ναυτικής πολιτιστικής κληρονομιάς συμβολή στη διάσωση και την ανάδειξη των ιστορικών πλοίων.
·         ΟΔΗΓΙΑ 2009/45 / ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για θέματα ασφάλειας πλοών των παραδοσιακών σκαφών. Ενέργειες και Παρέμβαση στη νομοθεσία σε επίπεδο νομοθεσίας της  Ε.Ε.
·         Υπογραφή MOU (Μνημόνιο συνεργασίας)  μεταξύ όλων των Ευρωπαϊκών κρατών
·         Θεσμοθέτηση νέων κανόνων και κανονισμών  του ΕΜΗ στα πλαίσια οικονομικής διαχείρισης προγραμμάτων
·         Τροποποίηση του καταστατικού
·         Προετοιμασία εκλογών νέου προεδρείου του ΕΜΗ (Ο Νικόλας Βλαβιανός προτάθηκε και εκλέχτηκε στην επιτροπή για τις προτάσεις μελών στο προεδρείο του ΕΜΗ)
Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Αγγλία και Ελλάδα.
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με  την Ολλανδή βουλευτή κα. Betty de Boer μέλος της βουλής των  αντιπροσώπων η οποία ζήτησε να ενημερωθεί και άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα θέματα που αφορούν τις ενέργειες που κάνουμε  και την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με  τη διάσωση της Ελληνικής αυλής ναυτικής κληρονομίας και τις κυβερνητικές πολιτικές πάνω στο θέμα  των πλοίων με πολιτιστική αξία.


Ο αντιπρόεδρος του ΠΡΩΤΕΑ Ν. Βλαβιανός και η Γραμματέας Μ. Χουλιέρη είχαν την τιμή να προσκληθούν και να παρευρεθούν  στην απονομή του σταυρού των αξιωματικών του Τάγματος της Οράγγης-Νασάου (τίτλος τιμής για την εξαιρετική συμβολή ατόμων στην κοινωνία σε διεθνές επίπεδο) από την Βασίλισσα της Ολλανδίας στον ιδρυτή του EuropeanΜaritime Ηeritage, και του Ναυτικού μουσείου-πόλη, Thedo Fruithof

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου